Policies Privacy Policy

Bij Sleeper nemen wij de verwerking van persoonsgegevens heel serieus. Om jouw privacy te waarborgen, hebben wij ons beleid hierin afgestemd op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in de gehele EU leidend is als het gaat om de verwerking van persoonsgegevens.

Wie zijn wij?

Sleeper biedt uniek slaapcomfort door middel van een gericht assortiment kwaliteitsproducten. We vinden klanttevredenheid heel belangrijk en daarom bieden we de mogelijkheid om onze matrassen en boxsprings 100 dagen zelf te testen. Wij bieden ons assortiment aan via www.sleeper.com en ons kantoor is gevestigd aan de Zilverparkkade 4 te Lelystad.

Contactpunt privacy

Voor alle vragen, verzoeken en opmerkingen die gaan over de verwerking van persoonsgegevens kun je terecht bij onze privacy afdeling via: privacy@sleeper.com

Persoonsgegevens

Bij Sleeper verwerken wij verschillende persoonsgegevens:

  • NAW-gegevens
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • IP-adres
  • Bestelhistorie
  • Betalingsgegevens

Bijzondere persoonsgegevens

Het enige bijzondere persoonsgegeven dat wij bij Sleeper verwerken is het geslacht. Dit doen wij zodat we jou met de juiste aanhef kunnen aanspreken.  Zo weten wij dat we de juiste persoon voor ons hebben.

Account bij Sleeper

Je hebt op onze website de mogelijkheid om een account aan te maken. Na het inloggen op jouw account, ben je in de beheeromgeving waar je (op het IP-adres na) de mogelijkheid hebt je persoonsgegevens te bekijken en te bewerken.

Beveiliging van jouw persoonsgegevens

Om te kunnen voldoen aan de maatstaven van de Algemene Verordening Gegevensbescherming  (AVG), hebben wij organisatorische en technische maatregelen genomen om de bescherming van jouw persoonsgegevens te kunnen waarborgen. Binnen Sleeper houden wij strikt bij wie toegang heeft tot welke data en is alles afgeschermd voor onbevoegden.

Waarom wij persoonsgegevens verwerken

Bij Sleeper verwerken wij jouw persoonsgegevens om de volgende redenen:

  • Het leveren van jouw bestelling op de juiste plek
  • Om te kijken of je bent wie je zegt (voorkomen van fraude)
  • Het factureren van de bestelling aan de juiste persoon (jijzelf)
  • Het afhandelen van de bestelling en de communicatie hierover
  • Het verwerken van een retouraanvraag en retourzending
  • Het verstrekken van informatie over jou aan derden, mits verplicht door wet- of regelgeving
  • Om je op de hoogte te houden van de nieuwste ontwikkelingen van Sleeper
  • Om, mits met jouw toestemming, je gepersonaliseerde reclame toe te sturen
  • Het verbeteren van onze producten & diensten en de website om zo jouw winkelgenot te versterken
  • Het personaliseren van onze producten & diensten

Bewaartermijn van gegevens

Bij ons worden persoonsgegevens niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor de doeleinden van de verzameling en verwerking hiervan.

Concreet betekent dit dat wij de klantgegevens bewaren totdat de retour- en garantietermijn van de aankoop zijn verstreken. Daarnaast is Sleeper verplicht om de factuurgegevens van iedere klant minstens 7 jaar te bewaren ter inzage voor de belastingdienst.

Personalisatie bij Sleeper

Wij willen jou graag een gepersonaliseerd aanbod bieden wanneer je onze website bezoekt of onze nieuwsbrieven bekijkt. Dit bereiken we door middel van het volgen van surfgedrag op de website, bestelhistorie en activiteiten op onze andere kanalen.

Door het verwerken van deze gegevens krijgen wij een beter beeld van jouw aandacht en interesses. Hierdoor kunnen we naar relevantie aan jou adverteren. Uiteraard bepaal je zelf de mate, duur en wijze waarop wij je volgen. De gepersonaliseerde gegevens die wij van jou verzamelen kan je op jouw verzoek ten alle tijden laten verwijderen. Wil je hier gebruik van maken? Stuur dan een mailtje naar: privacy@sleeper.com.

Nieuwsbrieven van Sleeper

Wil je niks van ons missen? Bij Sleeper heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor de online (gepersonaliseerde) nieuwsbrief. Zo volg je ons aanbod heel gemakkelijk en snel. Zowel het aan- als afmelden voor de online nieuwsbrief gaat eenvoudig via de website. Onze medewerkers kunnen je ook helpen: neem contact op met contact@sleeper.com

Jouw rechten

Onder de wet Algemene Verordening Gegegevensbescherming (AVG) heb jij als betrokkene de volgende rechten:

  • Recht op inzage en informatie – om te zien welke gegevens wij van jou verwerken en met welk doel;
  • Recht op vergetelheid – om ons te verzoeken jouw gegevens te laten verwijderen (op uitzondering van bijvoorbeeld de wettelijke bewaartermijn voor de Belastingdienst);
  • Recht op beperking van je gegevens – om ons te verzoeken de verwerking van je gegevens te beperken indien je het gevoel hebt dat dit onrechtmatig gebeurt;
  • Recht op bezwaar – om jou de mogelijkheid te geven bezwaar in te dienen bij de verwerking van je gegevens door Sleeper;
  • Recht op dataportabiliteit – om je de mogelijkheid te geven je gegevens te kunnen laten overdragen.

Om gebruik te maken van je rechten kan je contact opnemen met privacy@sleeper.com Heb je het idee hebt dat wij onrechtmatig omgaan met jouw persoonsgegevens, dan kun je ook rechtstreeks contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens. Uiteraard vernemen wij graag van jou wat je vragen, verzoeken en klachten met betrekking tot persoonsgegevens zijn. Privacy staat bij ons hoog in het vaandel.

Grondslagen voor gegevensverwerking

Wij verwerken sommige gegevens voor het uitvoeren van een overeenkomst tussen jou (consument) en ons (webwinkel) of het voldoen van een wettelijke plicht. Daarnaast verwerken we sommige gegevens met jouw toestemming. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van een bestelling en het versturen van onze nieuwsbrieven.

Verwerking door derden

Om onze dienstverlening zo goed mogelijk uit te voeren, maken wij gebruik van verwerkende partijen. Dit zijn zogeheten (sub-)verwerkers. Wij waarborgen dat de technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen van deze dienstverleners aan de maatstaven van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voldoen. Om dit te kunnen waarborgen sluiten wij verwerkingsovereenkomsten af met deze dienstverleners. Hierin staan strikte voorwaarden over hoe om te gaan met jouw persoonsgegevens. Deze dienstverleners verwerken de gegevens in opdracht van Sleeper.

Wij maken gebruik van de volgende dienstverleners:

  • Leveranciers
  • Logistiek centrum
  • Vervoerder
  • IT-beheerders
  • Hosting providers
  • Mediabureaus
  • Marketing software.

Sleeper deelt jouw gegevens alleen met partijen die noodzakelijk zijn voor de doeleinden van gegevensverwerking.

Cookies

Om onze website zo toegankelijk en voor jou relevant mogelijk te houden, maken wij gebruik van Cookies.

Wijziging privacy verklaring

Wij behouden de mogelijkheid onze privacy verklaring in de loop van de tijd aan te passen. Raadpleeg tijdens het bezoek aan onze website de privacy pagina zodat je exact op de hoogte bent van onze doeleinden voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens en jouw bijbehorende rechten.

Versiedatum en aanpassing: Versie 1.0.1 | 04-09-2018

Heb je nog vragen?

We zijn altijd van maandag tot en met vrijdag 09:00 - 21:00 bereikbaar op onze Live chat.

Help
  • Perfect Slaapcomfort
  • 10 jaar garantie
  • Verzending binnen 1 dag!
  • 100 nachten gratis proefslapen