Overzicht
prev story image description next story image description

Slimmer slapen met de Smart sleeper

Een slim slaap systeem dat is ontwikkeld is om de kwaliteit van je slaap bij te houden.

Als je regelmatig wakker wordt zonder echt uitgerust te zijn, ben je zeker niet de enige. Nu de dagen korter worden, ervaren steeds meer mensen dat het opstaan steeds moeilijker wordt. Wanneer de wekker gaat, zie je dat het nog donker is buiten. Het liefst blijf je nog even een uurtje (of drie) in bed liggen. Gelukkig kun je de ochtenden nu een stuk aangenamer maken. Hoe? Door de zonsopgang in huis te halen, ook in de aankomende korte dagen. Maar de Smart Sleeper is veel meer dan een normale lichtwekker.

Dankzij de Smart Sleeper wordt slapen en opstaan veel aangenamer. De Smart Sleeper zorgt ervoor dat je slaapkamer langzaam wordt verlicht, net als een natuurlijke zonsopkomst. Je lichaam neemt dit waar en zo wordt je op een rustige tempo voorbereid om wakker te worden. Naast een zonsopgang, bootst de lamp ook een zonsondergang na. Bovendien analyseert de Smart Sleeper je slaappatroon, waardoor je slaapadvies op maat krijgt. Het resultaat? Een stuk prettiger in slaap vallen en energieker wakker worden.

Fijn in slaap vallen
De Smart Sleeper schijnt een warme rood-getinte licht die je doet denken aan de zonsondergang. Deze warme tint stimuleert de melatonine-productie in het lichaam, waardoor je vanzelf slaperiger wordt. Daarnaast produceert de Smart Sleeper ook rustgevende natuurgeluiden, waardoor je ontspant en gemakkelijker in slaap valt. Kies je voor ritselende bladeren of voor golven die langzaam de kust op spoelen? Kies het geluid die jij het fijnst vindt en ga een heerlijke nachtrust tegemoet.

Uitgerust wakker worden
Het waken gebeurd, net zoals bij een echte zonsopgang, geleidelijk en op basis van licht. Samen met de zachte geluiden wordt je op een natuurlijke manier gewekt. De kamer wordt langzaam gevuld met licht, waardoor je energieker wakker wordt.

De Smart Sleeper helpt je de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Dag na dag.

Je slaappatroon meten
De Smart Sleeper is zo veel meer dan alleen een lichtwekker dat licht en geluid produceert. Deze slimme wekker meet je slaappatroon en je slaapomgeving tijdens het slapen. Factoren als luchtvochtigheid, de temperatuur, je bewegingen, het geluidniveau in de kamer… alles wordt geanalyseerd en vastgelegd. Wanneer je in de ochtend opstaat, kun je door middel van een app de uitkomsten op een inzichtelijke manier inzien. Op basis van de uitkomsten wordt er een advies geleverd die jou kan helpen om beter te slapen, dag in dag uit.

Voordelen van een lichtwekker
Het is duidelijk dat je door middel van een lichtwekker veel gemakkelijker in slaap kunt vallen en kunt opstaan, maar deze handige wekker heeft nog meer voordelen.

 1. Voorkom het ‘slaapdronken’ gevoel
  Je kent het wel: je wordt wakker en je bent even helemaal van de kaart. Dit slaapdronken gevoel wordt ook wel slaapinertie genoemd. Dit is een fysiologische toestand die typend is voor de overgang tussen slapen en waken. Hierdoor wordt ons functioneren verminderd op cognitief, sensorisch en motorisch gebied. Uit onderzoek is gebleken dat je dit slaapdronken gevoel in de ochtend kan voorkomen met behulp van een lichtwekker die een zonsopgang simuleert.
 2. Licht heeft een positief effect op je humeur
  Voel jij je ook een stuk energieker tijdens een zonvakantie, dan wanneer je ’s winters jezelf oprolt in een dekentje op de bank? Dat is niet zo gek. Ons dagritme wordt namelijk bepaald door de zon. Zonlicht zorgt ervoor dat er een stofje genaamd cortisol in ons lichaam wordt aangemaakt. Hierdoor zijn we alerter en verbeterd onze concentratie. Denk bijvoorbeeld aan lichttherapie, dat wordt aangeraden ter behandeling van winterdepressie. Het simuleren van een zonsopgang heeft in zekere mate dezelfde werking. Zonsopgangsimulatie heeft namelijk een positieve invloed op onze stemming in de ochtend, maar ook gedurende de dag.
 3. Snoozen is overbodig
  De wekker gaat en je drukt op ‘snooze’. Een aantal minuten laten gaat de wekker weer af en je bent weer geneigd om op ‘snooze’ te drukken. Je moet nu toch echt opstaan, maar je bent erg moe. Herkenbaar? Dan biedt een lichtwekker de ideale oplossing. Omdat je geleidelijk door de lichtwekker wordt gewekt, is snoozen niet meer nodig. Je wordt namelijk op een natuurlijke manier gewekt, waardoor je uitgerust en energiek wakker wordt.
 4. Slimmer slapen
  De Smart Sleeper meet je slaappatroon en je slaapomgeving. Vervolgens wordt alle data verzameld en op een inzichtelijke manier weergeven in een gekoppelde app. Er worden verbanden gelegd tussen jouw slaapcyclus en de omgevingsfactoren. Door middel van deze deskundige adviezen kun jij je slaapkwaliteit verbeteren.
 5. Stel zelf je voorkeuren in
  Niet iedereen is hetzelfde. Wat de een als prettig ervaart kan de ander minder fijn vinden. Gelukkig is een Smart Sleeper zo gebouwd dat je zelf de helderheid van het licht kunt instellen en het volume kunt aanpassen.
 6. Simpel in gebruik
  Een lichtwekker werkt net zo simpel, of misschien wel gemakkelijker, dan een normale wekker. Het enige wat je hoeft te doen, is je wekker instellen met één druk op de knop. De Smart Sleeper doet de rest. Net voordat het tijd wordt om op te staan, begint de lamp geleidelijk geel te kleuren. Net als een echte zonsopgang.
Deel dit artikel

Andere artikelen

Overzicht

Waarom dromen mensen?

Uitvallende tanden, wegrennen zonder vooruit te komen, naakt zijn in het openbaar, kunnen vliegen, terug op school zijn…

Hoe kies ik het juiste matras?

We willen het allemaal: lekker uitgerust wakker worden. Helaas lukt dit echter niet altijd. Er zijn veel factoren die een goede nachtrust kunnen beïnvloeden. Het hebben van een goed matras is er hier één van.

Hoe zorg ik voor een goede nachtrust?

Je kent het vast wel: de wekker gaat ’s ochtends vroeg af en je moet eigenlijk opstaan. Je bed ligt heerlijk warm en comfortabel en het liefst blijf je nog even een poosje liggen. Je doet even je ogen dicht en probeert jezelf ervan te overtuigen waarom je nu écht moet opstaan.

 • Gratis verzending
 • Alleen de beste materialen
 • Verzending binnen 1 dag!
 • Nederlands Fabricaat